Merhaba Sevgili Okur,
Kültür İşlerinin ilk yazısının biraz kişisel ve direkt olarak sana hitap etmesini istedim.

Çocukluğumdan itibaren kitaplarla, kitapların içinde büyüyen ben, kendimi gelecekte hayal ederken hep bir yazar, bir araştırmacı olarak düşleyip duruyordum. Zaman geçtikçe bu fikir zihnimin arka planında usul bir kedi gibi dolaştı durdu. Hayatın ise farklı planları vardı…

Ne yapacağımı bilmediğim zamanlar, dünyaya sığmadığım zamanlar, dünyayı gezdiğim zamanlar, kaybolduğum zamanlar derken yazar olma hayaliyle büyüyen o küçük çocuk, bilgisayar bilimlerinde çalışan bir mühendis/akademisyen oldu. Fakat kitaplarla olan ilişkisi hiçbir zaman değişmedi. Üniversitede bir dergi çıkarmayı çok istese de, küçük topluluklarda yazılar yazmakla yetindi. Çünkü yaşadıkça insan görüyor ki; bazı şeyler için istemek yeterli değildir, uygun zaman ve imkanların da olmasına ihtiyaç vardır.

Elbette sabırlı olmak gerek fakat beklemek kadar, ne zaman harekete geçeceğini de bilmeli insan. Şartların yavaş yavaş olgunlaşmaya başladığını hissettiğim anda, uzun süredir aklımdaki fikri uygulamaya koyuldum, bundan yarım yıl öncesine kadar.

Günümüzde fazlasıyla bir hastalık haline gelen “tüket-at” akışının tersine yüzecek bir ortam oluşturmak istiyordum. Uzun zamandır istediğim ve artık planlamaya koyulduğum yazar ve yayıncı olma hedefimi gerçekleştirmeye başladım. Türkçe bilim-sanat denilince akla gelmesini istediğim, yıllar geçtikçe büyüyecek, uzun yıllar boyunca güncel ve okunabilir kalacak yazıların olduğu bir websitesi oluşturmaya karar verdim. Daha doğrusu uzun yıllardır aklımdaki fikri uygulamaya koyuldum. İşte Kültür İşleri böyle doğdu.

Sitede göreceğiniz yazılar, birbirinden ayrılmaz (ve nedense ayrı tutulan) bilim ve sanattan olacağı kadar, edebi anlamda da yeni, özgün ve değerli kişilere ses olmayı amaçlayan, hikaye, şiir veya deneme türünde yazıların olduğu, dünya edebiyatından çevirilerin yapıldığı, mimarlıktan, sosyal bilimler araştırmalarına kadar uzanan geniş bir konu yelpazasine sahip olacak. Bütün bu yazıları sizlere aktarmaya çalışırken, çok bilmişlik yapıp üstten bakacak ve teknik terimlerle konuşan insanların dilinden değil de, herkesin anlayabileceği kadar duru bir dille aktarmaya özen göstereceğim.

Yayıncılık tek başına yapılan bir iş değildir elbette. Bir topluluk olması gerekir. Bu yüzden benimle beraber çalışabileceğini düşündüğüm değerli arkadaşlarıma konuyu açtığımda oldukça olumlu karşıladılar ve karınca gibi çalışmaya başladılar. Kendilerini sürekli geliştiren insanların olduğu bir topluluğu da böylece oluşturmuş olduk. İsimleri teker teker saymak ve övmek yersiz kalacak doğrusu. Bu yüzden birbirinden değerli yazarlarımızı sitede vakit geçirdikçe tanıyacağınızı, onlarla arkadaş olacağınızı ümit ederek, bu görevi siz okuyucularıma bırakıyorum.

Son olarak uzun ömürlü ve farklı alanlarda kaliteli çalışmaların olduğu bir yayın olmasını istediğim Kültür İşleri’nin, başlangıçta küçük adımlarla başladığını, zaman içerisinde büyüyüp, genişleyecek bir birikime sahip olacağını ümit ederek sözlerimi sonlandırmak istiyorum.

Umarım adımını atan herkesin faydalandığı, bilgi sahibi olduğu bir yayın oluşturabiliriz.

Yolda görüşmek üzere,
-Ümit.

Kültür İşleri Kurucusu

 

Okur - Yazar. * Sinemayla profesyonel olarak uğraşan Bulut, Bilgisayar Mühendisliği alanında, Boğaziçi'nde doktora yapmaktadır.

POST COMMENT

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir